Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine uygulanacak olan yeni programdır. Ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanmakla birlikte bireysel faaliyetleri de içermektedir.
2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı’nın amaçları kişilere, yaşlarına ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın onlara yeni beceriler kazandırmak ve onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesidir. Erasmus+ programı sadece eğitimi değil bunun yanı sıra öğretim, gençlik ve spor alanlarını da kapsamaktadır.
Erasmus+ programına bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha çok tanınan yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliğiyle güçlü bir şekilde özdeşleşen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır.
Erasmus+ ile birlikte, işbirliği kurulacak ülkelerin sayısı artmış, bununla beraber insanlara fazlasıyla katkı sağlamıştır. 28 tane AB ülkesi ( Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Maceristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovanya, Yunanistan), AB ülkesi olmayan program ülkeleri ( Norveç, İsviçre, İzlanda, Türkiye…) ve 3. Ülkeler gibi çeşitli ülkeler Erasmus+ programından yaralanarak insanlara dil açısından yardımcı olacak ve onları hayata hazırlamaya yardımcı olacaktır.
Zeynep Fatma
?