Anka Gençlik’i bir de Muhammet anlatsın:

Merhaba arkadaşlar ben Muhammet. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyim. Aynı zamanda Anka Gençlik Derneği’nde Proje Koordinatörüyüm.

Anka Gençlik Derneği olarak Almanya’nın Stuttgart şehrinde iki adet projede yer aldık. Sizlere de bu projelerde yaşamış olduğum deneyimlerden bahsedeceğim.

Proje boyunca birçok ülkeden insanlarla bir arada etkinliklere, sosyal aktivitelere ve eğitimlere katıldım. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen insanların kültürlerini, yaşam tarzlarını öğrenmek benim için en büyük eğlenceydi. Tabii ki bu süre zarfında ben de ülkemi en iyi şekilde temsil etme fırsatı yakaladım. İnsanların Türkiye’ye karşı duydukları büyük ilgi ise beni en çok şaşırtan konu oldu.

Proje içerisinde Almanya’nın ünlü resim sanatçıları ile tanışma şansı bile yakaladık. Katılımcılar ile birlikte resimler yaptık, kültürlerarası gecelerde birbirimizin ülkelerinin müziklerini dinledik, akşamları birlikte saatlerce oyunlar oynadık ve en güzeli ise yeni arkadaşlıklar kurduk. Birlikte akşam yemeği hazırlama aktivitesi ise benim favori etkinliğim oldu. Eğitimlerde ve kreatif aktivitelerde ise farklı insanların farklı düşünme şekilleri ve görüş açıları benim vizyonuma en çok katkıyı sağladı.
Bu deneyimi bana yaşattığı için Anka Gençlik Derneğine teşekkür ederim.

Write a Message